Askeri tatbikat: Çin, Tayvan'dan “iktidarı alma” yeteneğini test ediyor

activism

Member
DÇin askeri sözcüsüne göre, Çin'in Tayvan çevresindeki askeri tatbikatları, Tayvan ada cumhuriyeti üzerinde iktidarı ele geçirme yeteneğinin bir testidir.

Devlet medyasına göre, askeri sözcü Li Xi Cuma günü yaptığı açıklamada, iki günlük tatbikatların “müştereken iktidarı ele geçirme, ortak saldırılar gerçekleştirme ve kilit bölgeleri kontrol etme yeteneğini” test edeceğini söyledi.





Çin'in Tayvan çevresindeki askeri tatbikatları, burada, Pekin'de olduğu gibi, ülkedeki geniş kamuya açık ekranlarda belirgin bir şekilde gösteriliyor.

Kaynak: dpa/—


Çin, Perşembe günü donanma gemileri ve askeri uçakların yer aldığı askeri tatbikatlar ve kan dökme tehditleriyle gerilimi daha da artırdı. Bu, Tayvan'ın yeni Devlet Başkanı Lai Ching-te'nin göreve başlamasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Perşembe günü Xi, askeri tatbikatı “Tayvan'ın bağımsızlığını savunan ayrılıkçı güçler için ağır bir ceza ve dış güçlerin müdahalesi ve provokasyonuna karşı ciddi bir uyarı” olarak duyurdu.


ayrıca oku


Çin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Komutanlığı savaş uçağı, 2022'de Tayvan yakınlarındaki muharebe tatbikatları sırasında



“Parçalanmış Kafatasları”






Tayvan, 75 yıl önce iç savaşın sonunda komünist anakara Çin'den ayrılmıştı. Pekin, 23 milyonluk adayı, gerekirse askeri güçle ana karayla yeniden birleştirilmesi gereken ayrılıkçı bir eyalet olarak görüyor.