Bärbel Bas: “Ayrıca iş zamanı yüzünden” – Bas şüphecilik şüpheciliği görüyor

activism

Member
Haftalık maksimum çalışma dönemi hakkındaki tartışmalarda, Federal Çalışma Bakanı Bärbel Bas (SPD) şüpheciliği ifade etti. “Bir yasa yapmadan önce, sosyal ortaklarla fikir alışverişi yapacağız,” dedi Bas, Funke Mediengruppe (Pazartesi) gazeteleri. Ayrıca ekonomiye atıfta bulundu: “Şirketlerin de haftalık çalışma süresiyle ilgili sorunlarını da duyduklarını duyuyorum – işin edinilmesi nedeniyle.”

Koalisyon anlaşmasına göre, haftalık maksimum çalışma süresi sekiz saatlik günün yerini almaktır. Bu SPD fikri değildi, Bas bunu açıkça ortaya koydu. Koalisyon Anlaşmasında kimsenin iradesine karşı daha uzun bir çalışma süresi için çalışmaya zorlanamayacağı ve iş güvenliği sürdürüldüğü başka bir pasaja atıfta bulundu.

Yakın zamanda Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller) gibi, Almanların krizde daha fazla çalışması gerektiği gibi itirazlar, Bas bir iptali reddetti. Bakan, “Çalışmak zorunda olan ve hala göreve gitmek zorunda olan birçok kişiyi biliyorum.” Dedi. “Onlara çok tembel olduğunuzu ve daha fazla çalışmanız gerektiğini söylemek benim söylemim değil.”

Ancak Bas, dört günlük bir hafta boyunca talepleri kabul etmek istemedi. “Dört günlük bir hafta da istiyorum, ama gerçekçi değil,” dedi yetenekli işçilerin kıtlığı açısından. Bu özellikle bakım gibi “aşırı yüklenmiş” endüstriler için geçerlidir.

Çalışanlar için çalışma saatleri şu anda günde sekiz saat ile sınırlıdır. Olağanüstü durumlarda, on saate kadar bir uzatma mümkündür. Birlik ve SPD, bu günlük maksimum çalışma dönemi yerine haftalık bir üst sınır istiyor.