Eğitim Birliği, Demokratik Öğretmenlere Karşı Raporlama Noktaları ve Önlemler Çağrısı

activism

Member
AFD Sınıflandırma ve Bilim Birliği'nin (GEW) arka planına karşı AFD, okulların öğretmenlerin demokratik ve ırkçı ifadeleriyle “güvence sağlanmış haklı aşırılıkçı” olarak başa çıkmaları için net fırsatlar talep etti. “Her durumda, şiddete yönelik ifadeler ve çağrılar sürekli olarak yasadışı, disiplin ve suçlu olmalıdır.” Dedi.

Siyaset ve okul idarelerinin görevi, “eylem çerçevesini yaratmak ve okulların ve öğretmenlerin kırmızı çizgiler nerede olabilecekleri ve profesyonel olarak hareket edebilecekleri açıklığa sahip olmaları için yapılar ve araçlar sağlamaktır.” Sendikacı okullarda farklı önlemleri gerekli görüyor. Yetkili, “sistematik şikayetler ve raporlama prosedürleri, tanımlanmış eylem zincirleri, bağımsız danışmanlık ve şikayetlerin yanı sıra ayrımcılığa karşı daha güçlü koruma ile önleme ve müdahale kavramları” istedi.

Finnen, “Öğretmenler Anayasa'da yemin ediyor ve temel yasalarda ve devlet okulu yasalarında öngörülen demokratik bir eğitim görevine sahip.” Diyerek şöyle devam etti: “Bu nedenle, kendinizi doğru muamele ederseniz veya ifade ederseniz, aşırılık yanlısı, insanlık dışı veya insanlık dışı davranırsanız yürürlükteki yasayı ihlal edersiniz.”

Finnn, AfD parti kitabı olan öğretmenleri genel şüphe altına almaya karşı uyardı. Bununla birlikte, bireysel durumlarda, anayasanın korunmasıyla sınavları desteklemektedir, “öğretmen olarak çalışan bir AFD üyenin yeminini ihlal ettiği ve eğitim görevini göz ardı ettiği şüpheler varsa”.