FC Bayern’e transfer: RB Leipzig, Max Eberl için milyon dolarlık ücret talep ediyor

activism

Member
Spor Dalları FC Bayern’e transfer

RB Leipzig, Max Eberl için milyon dolarlık ücret talep ediyor

Şu an: 21:00| Okuma süresi: 2 dakika

Yöntemler netleşti: Max Eberl'in başka bir kulübe transferi milyonluk bonservis bedeline bağlı

Yöntemler netleşti: Max Eberl’in başka bir kulübe transferi milyonluk bonservis bedeline bağlı

Kaynak: AFP/INA FASSBENDER

Max Eberl, FC Bayern’de spor direktörlüğü pozisyonu için ideal aday olarak görülüyor. RB Leipzig’in sürpriz çıkışının ardından artık Münih’e giden yol açılmış olacaktı. Ancak Saksonlar etkileyici bir transfer ücreti istiyor.

KFC Bayern’e mi geçecek yoksa Max Eberl Bundesliga’daki bir sonraki molasını mı bekleyecek? Her halükarda RB Leipzig, serbest bırakılan menajeri Max ile olan sözleşmesini yalnızca transfer ücreti ödeyerek feshetmek istiyor. DPA’nın verdiği bilgiye göre Saksonlar, 50 yaşındaki futbolcunun yeni bir kulüpte çalışmak istemesi halinde yaklaşık 5 milyon euro talep ediyor. RB ve Eberl bu konuda anlaştı.

O zaman Eberl için FC Bayern’e giden yol açık olacak ve Aralık ayından itibaren rekor şampiyonları için çalışabilir. Bunu ilk olarak Sky bildirdi. Ancak yayıncıya göre Eberl ile Bayern arasında henüz somut bir görüşme yapılmadı.

Bayern’in spor direktörü Christoph Freund, Pazartesi günü Eberl ile gelecekteki olası bir işbirliği konusunda ağzını sıkı tuttu. 45 yaşındaki Avusturyalı, Alman futbol şampiyonlarının FC Kopenhag’daki Şampiyonlar Ligi maçına gitmeden önce, Eberl ile sportif ikili liderlik takımı kurmayı hayal edip edemeyeceği sorulduğunda, “Bu benim kararım değil” diye yanıt verdi.

ayrıca oku

Ünlü kalp uzmanı

“FC Bayern’de çok eğleniyorum. Bir aydır buradayım. Yapacak çok işimiz var, birçok görevimiz var. Kendimi son derece rahat hissediyorum, geri kalan her şey bana bağlı değil” dedi Freund. Avusturya seri şampiyonu Red Bull Salzburg’dan 1 Eylül’de Münih’e geçti.

Eberl Uli Hoeneß’in tercih ettiği aday

Eberl, Leipzig patronları tarafından geçen Cuma günü serbest bırakıldı. Sorumlular eski Borussia Mönchengladbach yetkilisini kulübe bağlı olmamakla suçladı. Eberl’in uzun süredir Bavyera’nın onursal başkanı Uli Hoeneß’in tercih edilen adayı olarak görüldüğü bir sır değil. Oyuncu olarak FC Bayern’in tüm gençlik kademelerinde yer aldı ve 1991’de Münih takımı adına Bundesliga maçında oynadı.

ayrıca oku

Hiç ölçüm yapmıyorsanız neden uzağa atlayasınız ki?  Çocuklar artık ilkokullarda ödül alamıyor

Leipzig ekibi, Borussia Mönchengladbach’ın eski teknik direktörüyle geçtiğimiz Aralık ayında milyonlar değerinde bir ücret karşılığında sözleşme imzaladı. DFB Kupası galibi, Eberl’den ayrılmasını Eberl’in kulübe olan “bağlılık eksikliği” ile haklı çıkardı. Bu, menajerin RB Leipzig’e tekrarlanan tereddütlü taahhütleriyle ilgiliydi.