Hamburger SV: HSV teknik direktör Baumgart'tan ayrıldı – “Yeni bir ivmeye ihtiyaç var”

activism

Member
Beş maç üst üste galibiyet alamamak ve sıralamada yedinci sıraya gerilemek Steffen Baumgart'ın düşüşü oldu. Hamburger SV, son zamanlarda bunalmış görünen teknik direktörle yollarını ayırıyor. Haberlere sakin bir şekilde tepki veriyor.

Hamburger SV, Pazar öğleden sonra teknik direktör Steffen Baumgart ile yollarını ayırdı. 52 yaşındaki oyuncu, 20 Şubat 2024'ten bu yana ikinci lig kulübünün teknik direktörlüğünü yapıyor ve aslında bu sezon yükselmeyi hedefliyordu. Ancak Cumartesi akşamı evinde Schalke 04 ile alınan 2-2'lik beraberliğin ardından (arka arkaya galibiyetsiz beşinci maç), geleneksel kulüp sıralamada yalnızca yedinci sırada yer alıyor. HSV düelloda 2-0 öne geçmişti.

Yönetim kurulu üyesi Stefan Kuntz, “Steffen, HSV için büyük bir tutku, enerji ve kararlılıkla her şeyi sonuna kadar verdi” dedi: “Mevcut duruma ilişkin analizimiz ve dünkü maç, bir kez daha bu durumdan çıkış yolunda olduğumuzu açıkça ortaya koydu.” performans ve sonuç krizi, yeni bir dürtünün gerekli olduğunu düşünüyor.”

52 yaşındaki Baumgart, bu yılın 20 Şubat'ında takımın başına geçti ve o tarihten bu yana 27 resmi maçta takıma liderlik etti. On iki galibiyet, yedi beraberlik ve sekiz yenilgi. Baumgart döneminde performans dalgalandı ve HSV hiçbir zaman ilerlemedi.

Yükselmedeki rakipleri Düsseldorf (3:0) ve Magdeburg'a (3:1) karşı etkileyici maçların ardından Kuzey Almanya, açıklaması zor bazı çöküşler yaşadı. Elversberg'de takım 2:4 mağlup oldu ve küme düşme adayı Eintracht Braunschweig HSV'ye karşı bireysel hatalar nedeniyle 1:3 mağlup oldu. Bunu evinde Schalke ile 2-2'lik beraberlik takip etti.

“Çocukluğumun en sevdiğim kulübü”

Baumgart, yaptığı açıklamada “Stefan Kuntz'a ve aynı zamanda Jonas Boldt'a en sevdiğim çocukluk kulübümde çalışma fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum” dedi: “Heyecan verici ve çok yoğun bir dönemdi. Kulüple bağlantımı sürdürüyorum ve HSV'nin hedeflerine ulaşmasını umuyorum. Ayrıca tüm personele ve ofisteki tüm çalışanlara da teşekkür ediyorum.”

Takımın başına ilk etapta yardımcı antrenör Merlin Polzin geçecek. Hamburg bir sonraki maçını Pazar günü saat 13.30'da Karlsruher SC'de oynayacak.