İşsizler: Almanya'da işsiz sayısı Mart ayında düştü, ancak yıllık bazda arttı

activism

Member
İşletme Yıllık artış

Almanya'da işsiz sayısı mart ayında düştü

Şu an: 10:33| Okuma süresi: 2 dakika

Federal İstihdam Ajansı Mart ayına ait son rakamları açıkladı

Federal İstihdam Ajansı Mart ayına ait son rakamları açıkladı

Kaynak: dpa/Marijan Murat

WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Bir önceki aya kıyasla işsiz sayısı daha az, ancak yıllık bazda artış var; Federal İş Kurumu'nun Mart ayına ilişkin yeni rakamları bunu gösteriyor. Eğitim pazarı “güçlü bir şekilde hareket ediyor”.

DAlmanya'da işsizlerin sayısı Mart ayında bir önceki aya göre 45.000 azalarak 2.769 milyona düştü. Ancak geçen yılın mart ayına göre 176 bin işsiz daha vardı. Federal İstihdam Ajansı bunu perşembe günü Nürnberg'de duyurdu. Dolayısıyla işsizlik oranı Şubat ayındaki yüzde 6,1'den sonra yüzde 6,0 oldu.

“İşsizlik ve eksik istihdam Mart ayında azaldı, ancak bu ay normalden daha az. Ekonomik kriz hâlâ işgücü piyasasında kendini hissettiriyor. Ancak genel olarak nispeten iyi durumda kalmaya devam ediyor,” şeklinde yorum yaptı Federal Ajansın CEO'su Andrea Nahles, 13 Mart itibarıyla toplanan rakamlar hakkında.

Mart ayında Federal Ajansa 707.000 boş pozisyon bildirildi; bu sayı bir yıl öncesine göre 70.000 azaldı. Kısa çalışma söz konusu olduğunda, şirketler 1-24 Mart arasındaki dönemde 48.000 kişi için kısa süreli çalışma bildirdi; bu, bir önceki ayın aynı dönemine göre 10.000 kişi daha az.

ayrıca oku

Kırık çocuk ayakkabısı

İşgücü piyasasındaki mevcut duruma ilişkin olarak Federal Ajans, Ekim ve Mart ayları arasında eğitim pozisyonları için 317.000 başvuru sahibinin iş bulma kurumları ve iş bulma merkezlerine kaydolduğunu duyurdu. Mart ayında bunların 190.000'i henüz bir eğitim pozisyonu veya alternatifi bulamadı. Ancak eğitim pazarının hâlâ büyük bir değişim içinde olduğu söylendi.