Saskia Esken: “Yoldaş Esken için bir görev görmüyorum” diyor SPD

activism

Member
Federal seçimlerinde SPD'nin zayıf performansından sonra, ortak boss Saskia Esken'den çekilme çağrısı parti içinde yüksek sesle olacak. Fürther Belediye Başkanı Thomas Jung (SPD) “Tagesspiegel” e “Yoldaş Esken için aslında parti liderliğinde daha fazla görev görmüyorum, bu da sonuçta SPD için ilerleme ve katma değer getirebilir.” Dedi. Jung, ortak parti lideri Lars Klingbeil'in gelecekte Sosyal Demokratların tepesinde olması gerektiğini savundu.

Devlet oluşumu için tüm etkinlikleri okuyun Canlı Ticker'ımızda.

Jung, “Lars Klingbeil'i eşzamanlı parti ve hizip koltuğu aracılığıyla güçlendirerek SPD'nin ilk doğru ve önemli bir adım attığına inanıyorum.” Dedi. Onun için Klingbeil “kesinlikle iyiye” sayılır, dedi. Klingbeil “SPD'nin geleceği için bir umut”.

Federal Dagmar Freitag'ın eski SPD üyesi de Esken'in parti liderliğinden çekilmesini istedi. Cuma günü “Tagesspiegel” e, kendi federalinde kendi ödemeli seçim bölgesinde, ilk oyların sadece yüzde 12,9'u “tanınmış bir şekilde kabul görmez” dedi. Ancak bu, partide kabul için koşulsuz bir ön koşuldur. Diyerek şöyle devam etti: “Bu nedenle, Saskia Esken bu bilgiye derhal gelir ve kendi başına geri çekilirse SPD'nin çıkarına arzu edilirdi.”

23 Şubat'ta Federal Seçimlerinde SPD sadece yüzde 16,4'e düştü. Sadece CDU/CSU ve AFD'nin arkasında üçüncü sırada yer aldı.