SC Freiburg: Streich ve ağlayan hızcı birbirlerinin kollarında

activism

Member
ezafer sözü verildi. Freiburg'un forvet oyuncusu Michael Gregoritsch, “Bunu antrenörümüze borçluyuz” dedi. Heidenheim'a karşı düello yaklaşıyordu ve onunla birlikte Christian Streich'in iç sahadaki son maçı da yaklaşıyordu. Hiçbir başarı olmadı, yalnızca 1:1 (1:1) sonuç oldu. Freiburg antrenörüne duygusal bir çerçeve olarak zafer bahşedilmedi. Ama tabii ki, çizse de çekmese de duyguları kazandı. Freiburg seyircileri bitiş düdüğünden hemen sonra “Christian Streich, sen en iyi adamsın” şarkısını söylediler.

İlk başta eli ağzında, hareketsiz durdu. Sonra sığınağın üzerine oturdu, gözleri ıslak ama hâlâ yaşsızdı. Stadyum şarkı söylemeye devam ederken, dakikalarca sessiz ve kendi içine dalmış bir şekilde oturdu: “Christian Streich, Christian Streich, Christian Streich, sen en iyi adamsın.”

Bir noktada 58 yaşındaki oyuncu ayağa kalktı, kendisine bir mikrofon verildi ve sahaya çıktı. Takım sembolik olarak hatıra formaları ile onun arkasında durdu. Şöyle yazıyordu: “Asla tamamen gitmezsin.”

The Stones'un stadyum turu sırasında gösterisi

Daha sonra Prank'a girin. Bir posterde “Elveda efsane” yazıyordu. Biraz ileride törene toplu olarak katılan Heidenheim ekibi alkışladı. Streich, “Fazla bir şey söylemek istemiyorum” dedi. Heidenheim'ı puanı kazandığı için tebrik etti: “Eğer kendi sahamızda bir maç kazanamazsak, o zaman bunun Heidenheim'a karşı olmasını çok isterim.” Streich taraftarlara “çok teşekkür etmek istiyorum” dedi. her şey. Kulüpte bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bana karşı hoşgörülü davranan, bazen benden doğru gelmediğinde başka tarafa bakan. Her şey için, harika maçlar için, kulübe olan sevginiz ve yakınlığınız için teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim, en iyi dileklerimle.”

Daha sonra stadyumu dolaşarak taraftarlara el salladı ve alkışladı. Stadyum yönetimi Rolling Stones'un “The Last Time” şarkısını çaldı. Eşek Şakası? Taşındı, dokunuldu, taşındı. Birçok ağlayan yüz gördü. Acı veren bir veda. Bir taraftar sahaya koştuğunda ve Streich'e doğru ilerlemek istediğinde son birkaç metresindeydi. Kısa bir süre önce görevliler tarafından durduruldu. Ancak Streich müdahale etti. Gözyaşı döken adamı kollarına aldı. Daha fazla sembolizme, jeste, duyguya ihtiyacımız var mı? Benzersiz, sade Christian Streich.

Şaka ve ağlayan hızcı

Kaynak: dpa/Tom Weller

Ancak maç öncesinde bilinçli olarak sakin görünüyordu. Tehlikede olan başka bir şey daha vardı: Takipçileri Heidenheim'dan uzak tutmak ve Avrupa Kupası'nı göz önünde bulundurmak. Rota buydu. Başlama vuruşundan kısa bir süre önce Sky muhabiriyle yaptığı röportajda Streit, kendisi ve gidişi nedeniyle oyunun “hiçbir anlamı olmadığını” söyledi. Antrenman haftası da diğer haftalar gibiydi. “Halk eğitiminde binin üzerinde kişinin olması dışında, bu üç ya da dört yıl önce farklıydı. Ve çok mutlu olduğum birkaç hediye aldım. Geriye kalan her şey aynıydı” dedi.

Ama sonra iç dünyasına dair bir fikir verdi. 58 yaşındaki adam, duygularını yönlendirmek için “içime küçük bir kutu inşa etti. Her şeyin oraya gireceğine karar verdim. Aksi halde başaramazsınız. Bu durum birkaç haftadır devam ediyor. Aksi takdirde iniş çıkışlar yaşanacak ve duygusal açıdan tükeneceksiniz. Bu çok fazla ve şu ana kadar bunu başardım. Bunu başarmam o kadar da kolay olmadı. Şunu söylemeliyim: O kadar da kötü yapmadım.” Son cümleden sonra gülümsedi, ağzının kenarları seğirdi, gözleri hafifçe kısıldı. O anda disiplin duyguya karşı savaştı. Ancak Streich bir kez daha kendine hakim oldu.

“Christian Streich özgünlüğüyle etkiliyor”

On iki yılı aşkın süredir baş antrenör olarak görev yaptığı kulüpte geçirdiği 29 yılın ardından, Mart ayı ortasında SC Freiburg'dan ayrıldığını duyurdu. Streich, “şimdi yeni enerjilere, yeni insanlara ve yeni fırsatlara yer açmanın tam zamanı” dedi. Ayrılmak için doğru zamanı kaçırmak istemiyor: “Artık bunu üç günde bir yapmak zorunda kalmak istemiyorum. Mevcut durumda artık yeterince iyi olmayacağım.”

ayrıca oku

Daha fazla egzersiz, otomatik olarak antrenmanda gözle görülür ilerleme anlamına gelmez.  Karsten Köhler asıl önemli olanı açıklıyor

Sadece her taraftan övgü alıyor. Örneğin Heidenheim'ın antrenörü maç başlamadan önce. Frank Schmidt, Streich'in öncelikle “kendisini özgünlüğüyle etkilediğini” bildirdi, zira uzun süredir görev yapan meslektaşı aynı kulüpte sonsuza kadar antrenörlük yapmıştı: “Christian Streich böyle biri. Onun Freiburg'la yaptıklarına ve başardıklarına ancak hayran olabilirsiniz.”

Şimdilik Bundesliga'daki son maçına bir hafta sonra Cumartesi günü (WLT spor saatinde 15:30) 1. FC Union Berlin karşısında çıkacak. Streich'in halefi Freiburg'un eski kaptanı Julian Schuster olacak.

Petersen'ler koçun gidişinin yasını tutuyor

Freiburg'un eski golcüsü Nils Petersen, Streich'in kendisini kişisel olarak en çok “insanlığıyla” etkilediğini söyledi: “Kendisini oyuncunun yerine koyarak, her şeyi sorgulayarak. Haftada dört kez nasıl olduğunuzu ve her şeyin yolunda olup olmadığını sormak. Hafta sonu yüzde 100 performans göstermeye hazır mısınız? Birden on bire kadar olan oyuncularla iletişim kurmanıza gerek yok. Daha çok arkasındaki oyunculara benziyor. Onlara sadece sezonda ihtiyacınız var. Bunu çok ama çok iyi yapıyor. Oyunculara şunu söylemek zorunda kaldığında ne kadar üzgün olduğunu anlayabilirsiniz: Yedek kulübesine gitmeniz gerekiyor, tribünlere gitmeniz gerekiyor. Onu insan yapan da budur. Futbol sirkimizde olan da budur ve onu bu kadar özel kılan da budur.”

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Streich bir oyuncuyla birçok konuya ısınmayı başardı. Petersen, kişinin kökenini, yani aileyi şöyle anlattı: “Ailem ziyarete geldiğinde, onunla her zaman inanılmaz derecede ilgilenirdi. Annem ve büyükannem, onlar onu belki iki net gün, benim de sekiz buçuk yıl görmeme rağmen benim gibi aynı acıyı yaşadılar.