Schalke 04: Teknik direktör Reis’in eleştirilerinin ardından kulüp Baumgartl’ı uzaklaştırdı

activism

Member
FC Schalke 04 Geleneksel kulüpte kriz

Schalke, teknik direktör Reis’i eleştirdikten sonra Baumgartl’ı uzaklaştırdı

Şu an: 13:48| Okuma süresi: 3 dakika

FC Schalke 04’ün Bundesliga’ya dönmesine henüz çok var. FC St. Pauli’deki 1:3 mağlubiyetin ardından, ilk oyuncu açıkça Thomas Reis’in taktiklerinden şüphe etti. Artık kulüp tepki gösteriyor. Sert bir önlemle.

Timo Baumgartl yeni haftada FC Schalke 04 U23s ile antrenmana çıkacak. Kulüp, oyuncuyu birkaç gün boyunca ilk takımdan uzaklaştırdı. Schalke bunu Pazar öğleden sonra duyurdu. Cezanın nedeni, profesyonel futbolcunun, geçtiğimiz Cuma akşamı FC St. Pauli’ye karşı alınan 3-1’lik yenilginin ardından teknik direktör Thomas Reis’in taktiklerini kamuoyu önünde eleştirmesiydi. Baumgartl, Sky TV kanalına verdiği röportajda konuştu.

Kulübün açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Spor direktörü André Hechelmann, başantrenör Thomas Reis ve Timo Baumgartl arasında yapılan görüşmede, oyuncunun iç davranış kurallarını ihlal ettiği kabul edildi.”

Timo Baumgartl

Kaynak: dpa/Jürgen Kessler

Hechelmann’ın sözleri şu şekilde: “Sportif yönetim ve teknik ekip, geçtiğimiz birkaç haftanın da gösterdiği gibi, takımla yapıcı ve eleştirel bir diyaloğa her zaman hazır. Bunun ön şartı bunun içeride gerçekleşmesidir, çünkü ancak o zaman çözüm odaklı olabilir. Timo konuşmada anlayışlı davrandı, hatasını en başında kabul etti ve özür diledi. Biz de bunu kabul ettik.”

Baumgartl’ın da para cezası ödemesi gerekiyor

Konuşmanın ardından Hechelmann ve Reis sonuçları açıkladı: Baumgartl, Pazartesi gününden itibaren antrenman haftasını U23’lerle geçirecek ve stoper de ceza ödeyecek. Kulübün açıklamasına göre Baumgartl, görüşme sırasında yaptırımları kabul etti.

“Açıklamalarımla tetiklediklerim benim niyetim değildi ve benim tecrübeme sahip bir oyuncunun başına da gelmemeliydi. Bu yüzden Thomas Reis ve André Hechelmann’dan özür dilemelerini istedim ve bunu kabul ettikleri için çok mutluyum. Artık zorlandığımı biliyorum” diyor Baumgartl.

Son iflasın ardından Reis’in taktiklerini dolaylı olarak eleştirdi. “Bazen erkeklerin peşinden koşuyoruz, sonra üst üste pozisyonlar oluyor, yoğunluk olmuyor. VfB Stuttgart ve 1. FC Union Berlin’den eski Bundesliga profesyoneli, cumartesi akşamı ödemeli TV kanalı Sky’a verdiği röportajda bu durumu eleştirdi: “Biz her zaman bir adım geç kalıyoruz.” Riskli oyun tarzı Baumgartl, “Koçun felsefesi bize bunu söylüyor ve biz de bunu takım olarak yapmamızın nedeni bu” diye ekledi.

Burada Twitter’dan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

27 yaşındaki oyuncunun Cumartesi akşamı geç saatlerde yaptığı açıklamalar sorulduğunda Reis sinirli tepki gösterdi. Bir yandan röportajı görmediğini söyledi. “Öte yandan kendi burnuma ilk dokunan benim. Aynı şeyi oyuncularımdan da bekliyorum” dedi Reis, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında.

Fazla insan odaklı oynadığı yönündeki eleştirileri reddetti. 49 yaşındaki oyuncu, “Aktif olmaya başladığımızda, daha insan odaklı oynamaya başladığımızda, düelloları kazandık ve Pauli’nin oyunu iyi geliştirmesini engelledik” diye vurguladı. Oyuncular pasif duruma düşer düşmez rakiplerin peşinden koştular.

ayrıca oku

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.