Thomas Doll HSV hakkında: “Hayranların gücü tek başına sizi Bundesliga'da tutmuyor”

activism

Member
Yedi yıllık ikinci sınıftan sonra, HSV Bundesliga'ya geri döndü. Kulübün etrafındaki öfori devasa. Thomas Doll, 2006 yılında HSV'yi Şampiyonlar Ligi'ne götürdü. Eski koç kulübü eski hataları tekrar etme konusunda uyarıyor.

HSV, ikinci bölümde yedi yıl sonra geri döndü. Hamburg'ların Bundesliga: düşme tanıtımından sonra net bir hedefi var.

Ekim 2004'ten Şubat 2007'ye kadar Thomas Doll, HSV'nin bir koçuydu ve Hanseatic Ligi'ni Hanseatic Ligi'ne götürdü. Bir oyuncu olarak 1990'dan 1991'e ve 1998'den 2001'e kadar Hamburg'da durdu.

Sormak: Bay Doll, HSV yedi yıl boyunca Bundesliga'ya dönmek için kullanıldı. Geleneksel kulüp geri döndükten hemen sonra sezonun sürpriz olacak mı?

Thomas Doll: Yavaş. Bu düşünce ile kimse HSV ile başa çıkamaz. Bu hızlı bir şekilde geri tepebilir. Hamburg'da olup bitenler zaten inanılmaz.

Sormak: Ne demek istiyorsun?

Oyuncak bebek: Yükselişten kısa bir süre sonra şehirde yürüdüğümde, düşündüm: İşte HSV bir Master veya Şampiyonlar Ligi kazananı gibi bir ruh hali. Yedi yıllık ikinci bölüm – bu sadece Hamburg için sıkıcıydı. Ancak HSV'nin sadece ikinci bölümü bilen bazı oyuncuları var. Tekrar büyük bir sıçrama yapmalarını bekleyemezsiniz.

Sormak: Yani ilk maç gününden itibaren düşme savaşı?

Oyuncak bebek: Endişelenmemeniz için ilk oyunlarda birkaç puan almak çok önemli olacaktır. Kadrodaki deneyim bunun için önemlidir.

Sormak: Uzun süredir Leipzig forvet Yussuf Poulsen çok deneyime sahip.

Oyuncak bebek: Poulsen her zaman ileri yürüyen bir zihniyet oyuncusudur. Danimarkalı oyuncular temelde harika bir zihniyete sahiptir. Poulsen tamamen takılacak ve taraftarlar onu kendi yolu için futbol oynamayı sevecekler. Onun ve Nicolás Capaldo gibi profesyonellerle (RB Salzburg'dan geldi; d. Red.) Kadro niteliksel olarak yükseltildi. Bu, diğer takımlara karşı hayatta kalmak için çok önemlidir. Hayranların ve kulübün gücü elbette çok büyük, ama tek başına sizi Bundesliga'da tutmuyor.

Sormak: Mevcut kadrodan hangi oyuncu Bundesliga'daki büyük atılımlara güveniyorsunuz?

Oyuncak bebek: Emir Sahiti'yi çok ilginç buluyorum. Sonunda sağ tarafta nasıl döndüğünden çok etkilendim. Sahiti 26 yaşında en iyi futbolcu yaşındadır ve top üzerinde olağanüstü niteliklere sahiptir, teknik olarak zirveye sarılmıştır. Buna ek olarak, en iyi zihniyetle bilinen Balkanlardan (Sahiti Kosovare'dir) gelen oyuncular, her zaman yanmaz, asla pes etmez. Sahiti bir sınıf futbolcusu ve elbette ona Bundesliga'da fayda sağlıyor. Çocuk sezonun Hamburg sürprizi olabilir.

Sormak: Hangi oyuncuya güveniyor?

Oyuncak bebek: Umarım Robert Glatzel futbol Almanya'sına sadece olağanüstü bir ikinci bölüm kesme makinesi olmadığını gösterir. Umarım ikinci bölümde olduğu gibi Bundesliga'daki kulüpleri için asla doğru ve değerli olmayan Simon Terodde ile aynı kadere maruz kalmaz. Glatzel'in meslektaşları tarafından iyi bir konuma getirilmesi de önemlidir.

Sormak: Tam olarak ne demek istiyorsun?

Oyuncak bebek: Sorun şu: Bavyera veya Dortmund gibi en iyi takımlara karşı terfi eden bir takım olarak oynarsanız, yüzde 25 topa sahip olabilirsiniz. O zaman grevciler Glatzel gibi karşıt kutuya 50 metre uzaklıktadır çünkü takım önce kendi hedeflerini savunmak zorundadır. Topa sahip olan yol, özellikle de yüksek basan rakiplere karşı çok uzun. Bu nedenle, orta sahada ve topun dolaşmasına ve bir güç oyunu oluşturmasına izin veren kanatlarda olağanüstü futbolculara ihtiyacınız var – böylece karşıt hedeften kalıcı olarak uzak değilsiniz. Aksi takdirde, bu tipik ceza grevcileri Glatzel gibi fışkırırlar.

Sormak: 2006 yılında HSV'yi bir önceki sezonda 18. sırada ele geçirdikten sonra Şampiyonlar Ligi'ne götürdüler ve kulüp çevresinde büyük bir öfori yarattılar. Tırmanıştan sonra HSV kahramanı olan halefiniz Merlin Polzin hakkında ne düşünüyorsunuz?

Oyuncak bebek: Neyse ki, bu yıl son aşamada sakin ve serin kalan bir eğitmen vardı. İlkbaharda, HSV genellikle önceki yıllarda tırmanışı bozdu. Polzin, yenilgilerden sonra oyuncuları tekrar ele geçirdi ve onları sıraya getirdi. Böyle genç bir antrenörün bu performansından şapka çıkarır. Aralık ayında baş antrenör olduğunda endişelerim vardı.

Sormak: Neden tam olarak?

Oyuncak bebek: Profesyonel sektörde baş antrenör olarak tecrübesi olmayan 34 yaşındaki bir çocuğun daha önce başarısız olan bu şirketi alıp alamayacağı konusunda şüphelerim vardı. Ancak kulüpteki karar vericiler daha önce onu her gün (Tim Walter ve Steffen Baumgart tarafından) yardımcı antrenör olarak gördü ve biliyordu: evet, bu kocamız, paketleyebilir. Neyse ki, HSV bu risk için bu cesaret için ödüllendirildi. Polzin bu kulübü yaşıyor, büyüdü, fan blokundaydı ve olağanüstü bir bağlantısı var. Polzin ve ekip HSV'yi Almanya genelinde doğru spot ışığına geri koymak zorunda kalacaklardı.

Sormak: HSV'deki koçluk işini de ister misiniz?

Oyuncak bebek: Hayır.

Sormak: Gerçekten değil mi?

Oyuncak bebek: HSV'de harika zaman geçirdim. Birkaç yıl önce temas vardı, bu yüzden düşündüm: “Bu senin için tekrar bir şey olabilir.” Ama hiçbir şey gelmedi. Şimdi o kadar ölçülmedim ki Bundesliga Thomas Doll'u bekliyor. Ama eğer profesyonel bir kulübün bana ihtiyacı varsa, yeni bir işe hazırım.

Sormak: Jakarta'dan gönüllü vedalarınızdan bir yıl önce tekrar yurtdışına iş çıkarır mısınız?

Oyuncak bebek: Evet. Polonya, Çek Cumhuriyeti, Katar ve Bahreyn'den ilginç teklifler ve sorular vardı. Zihinsel ve fiziksel olarak en iyi durumdayım. Haftada beş kez spor salonuna gidiyorum ve yarışmaya ihtiyacım var.

Makale, Spor Yetkinliği Merkezi (Dünya, Spor resmi, resim) için yazılmıştır ve ilk olarak Sport Bild'de yayınlanmıştır.