Vendée Globe: Çevresini dolaşan Boris Herrmann'ın teknesi alabora oldu

activism

Member
Boris Herrmann Vendée Globe'da zor bir gece geçirdi. Çevresini dolaşan kişinin Güney Pasifik'te başı belaya girdi ve teknesi alabora oldu. Durumu etkileyici bir şekilde anlatıyor ve kendini nasıl kurtarabildiğini açıklıyor.

Boris Herrmann Cumartesi gecesi Güney Pasifik'te stresli bir andan kurtuldu. “Malizia – Seaexplorer” kaptanı Vendée Globe'da alabora oldu. Yat kontrolden çıktıktan sonra ağır bir şekilde yan yattı.

Hamburg sakini bunu ikinci tek başına devriye gezisinde bildirdi. Ayrıca güçlü bir viraja sahip olan kırmızı renkli fiyatının yer aldığı bir grafik de gönderdi. Rotanın ilerleyen rotası, 43 yaşındaki pilotun artık yeniden iyi bir rotayla Horn Burnu'na doğru yelken açtığını gösteriyor.

Boris Herrmann bir “pirouet” yaptığını bildirdi: “Teknenin burnu bir dalgaya daldığında ve keskin bir şekilde aşağıya doğru eğildiğinde koltuğumda oturuyordum.” tekne alabora oldu,” dedi Herrmann.

Sıralamada sekizinci sırada

Beş kez etrafı dolaşan kişi, direk ve yelkenlerin kırılmasını önleyecek şekilde tekneyi düzeltmeyi başardı. “Ve dümeni kontrol altına almayı başardım.” Sonra başka bir manevra yapması, her şeyi düzeltmesi ve rotasına geri dönmesi gerekti. İstemsiz şok manevrasından sonraki kararı: “Kesinlikle ne bu gece ne de yarışın başka bir zamanında böyle bir dönüş yapmak istemiyorum.”

Boris Herrmann, 21 Aralık akşamı kalan 36 solistten oluşan filoda, savunma şampiyonu Yannick Bestaven'a saldırarak sekizinci sıradaydı. Uzun süredir lider olan Charlie Dalin'le yapılan heyecanlı düellonun lideri Fransız Yoann Richomme'du. Öncülerin Noel'de Horn Burnu açıklarında rekor bir rota izlemesi bekleniyor.

Vendée Globe, 1989 yılında Fransız denizci ve derin deniz dalgıcı Philippe Jeantot tarafından, 1968/69 Altın Küre Yarışı'nın devamı olarak başlatıldı. Her dört yılda bir düzenlenen yarış, dünyadaki en zorlu tek elle yarış olarak kabul ediliyor. Fransız Atlantik kıyısındaki Les Sables-d'Olonne'da başlıyor ve bitiyor. Katılımcılar, yaklaşık 45.000 kilometre (24.300 deniz mili) mesafe boyunca dünya çapında hiç durmadan yelken açıyorlar.

dpa/SUF