Berlin: Bisiklet yolu anlaşmazlığı tırmanıyor – “Çok acil eyleme ihtiyaç var”

activism

Member
Berlin Kantstrasse'de yaşayan yüzlerce kişi evlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya. Arka planda, 2020 baharında kurulan açılır bisiklet yolu üzerinde bir yıl süren bir çatışma var. Charlottenburg-Wilmersdorf bölge meclis üyesi Christoph Brzezinski (CDU), yapı müfettişliğinin 1 Kasım'dan itibaren kullanım yasağını duyuran mektupları dağıtmaya başlayacağını duyurdu: WELT TV'ye “Çok acil eyleme ihtiyaç var” dedi. Üçüncü kattan itibaren tüm sakinler etkileniyor. Olayı ilk kez “BZ” bildirdi.

Sebebi: Caddenin mevcut bölünmüşlüğü itfaiyeye engel teşkil ediyor. Bisiklet yolu ile trafik şeridi arasındaki park şeridi nedeniyle acil durumlarda döner merdivenler güvenli bir şekilde kurulamadı. Pek çok binanın ikinci bir kaçış yolu olmadığından, hava merdiveni yerleştirme yeteneği hayati önem taşımaktadır.


Bisiklet yolu konusundaki anlaşmazlık uzun süredir devam ediyor. İtfaiye kaç kez kaçış yollarının yeterli olmadığını eleştirdi. Önceki yeşil ulaşım yönetiminin, acil durum araçlarına daha fazla alan yaratmak amacıyla park şeridini otobüs şeridine dönüştürme planları vardı. Fakat bu plan hiçbir zaman uygulanmadı.


İlçe, bir an önce çözüm bulunamaması durumunda üst katlardaki daireleri yaşanmaz hale getirmekten başka seçenek görmüyor. Brzezinski park şeridini bisiklet yolu ile değiştirmeyi öneriyor. Bu, araba kapılarından kaynaklanan kaza riskini artırsa da kaçış yollarının güvenliğini sağlayacaktır.

Ancak etkilenen sakinlerin hemen taşınmaları gerekmiyor. Öncelikle birkaç ay sürecek bir hukuki süreç başlıyor. Brzezinski bir anlaşma umut ediyor: “Başka bir çözüm bulamayacağımızı hayal edemiyorum ve hayal etmek de istemiyorum.”