Medya: ABD'nin Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesini yarıya indirecek göz önüne alındığında – Almanya'da muhtemelen etkilenen konsolosluklar

activism

Member
BM ve NATO için Gelder kaybolabilir, birçok mesaj ve konsolos kapalıdır: Amerikan medya raporlarına göre, ABD hükümeti Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesini büyük ölçüde kısaltmayı planlıyor. Etkiler muhtemelen Almanya'da da hissedilecekti.

Medya raporlarına göre, ABD hükümeti kendi Dışişleri Bakanlığı için fonların neredeyse yüzde 50'sini azaltmayı düşünüyor. ABD medyasının Salı günü bildirdiği gibi, bakanlık dahili olarak öneriler geliştirdi. Buna göre, BM ve NATO gibi uluslararası kuruluşlar için neredeyse tüm fonlar ortadan kaldırılabilir. Almanya'daki ABD konsoloslukları da teste tabi tutuluyor.

“New York Times” ın bildirdiği gibi, öneriye atıfta bulunarak Dışişleri Bakanlığı, 2026 mali yılını 28,4 milyar dolar (yaklaşık 25,2 milyar avro) bütçeyle planlıyor – bu, 2025 mali yılından 26 milyar dolar daha az olacak.

Online platform “Punchbowl News” tarafından yapılan bir rapora göre, on mesaj ve 17 konsolosun kapatılması planlanıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, Düsseldorf ve Leipzig'deki konsolosluklar kemer sıkma önlemlerine kurban olabilir, aynı zamanda Strasbourg ve Lyon da dahil olmak üzere Fransa'da beş tane kurban olabilir. Daha fazla kapanış İtalya, İskoçya, Lüksemburg, Malta, Eritre ve Güney Sudan ile ilgilidir.

Proje aynı zamanda uluslararası barış güvenlik görevlerini ve eğitim girişimlerini de etkileyebilir. Yetkili, en prestijli ABD finansman programlarından biri olan Fulbright bursunun etkileneceğini söyledi.

Raporlara göre, Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun 10 Nisan'da makalede sunulan teklifleri onaylayıp onaylamadığı belirsiz. Rızası olmadan planlar sunulamadı ve Kongre'ye karar verilemedi.

USAI programlarının çoğu zaten silindi

Şimdiye kadar Dışişleri Bakanlığı tarafından bir kamu açıklaması yapılmamıştır. Başkan Donald Trump tarafından açıklanan kemer sıkma politikasının bir parçası olarak, devlet daireleri bu hafta kesintiler için planlarını sunmaya çağrılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Trump altındaki Kalkınma Yardım Örgütü USAID'in yüzde 83'ünü zaten sildi. Yardım programları, diğer şeylerin yanı sıra, BM'den dünya çapında dramatik sonuçlar hakkında şikayetçi

AFP/Säd