Vatandaşların ödeneği alıcısı Scholz ve Merz tarafından rahatsız oluyor: “Bu kabul edilemez”

activism

Member
İki Şansölye adayının TV düellosunda, Berlin'den isteksiz bir vatandaş fayda alıcısı davası tartışıldı. Scholz ve Merz, Shake of the Head ile tepki veriyorlar – ancak yine de devlet desteği üzerinde anlaşılmıyorlar.

Federal seçimlerinden birkaç gün önce, CDU patronu Friedrich Merz ve Şansölye Olaf Scholz (SPD) son kez TV düelloları yaptı. Dünyadan ve “resimden” televizyon tartışmasında, vatandaşların yararı da bir sorundu.

Scholz ve Merz, TV düellosunda Berlin'den Vatandaşların para alıcıları Frank R.'nin bir oyuncusunda sunuldu. 20 yıldır hükümetin yararları alıyor. Adam 460 Euro bildirdi. “Minimum olarak varım, ama bununla anlaşmaya vardım” dedi. “Ben 58 yaşındayım, bu yüzden biraz iş yapıyorum, sadece işe gidiyorum: hayır.”

Scholz, Frank R.'nin ifadelerinin nasıl anlaşılabileceğini anlayabildi. “Her zaman iş yoluyla geçimini sağlamaya çalışmalısın,” dedi Scholz vatandaşların parasına. Ve Frank'in davasına: “Bu kabul edilemez. Bu koşulsuz bir temel gelir değil.

Ancak vatandaşların ödeneğini ortadan kaldırmak istemiyor. Federal Anayasa Mahkemesi bir performans seviyesi öngörmektedir. “Ama elbette, özellikle olası istihdamı reddeden insanların bizim tarafımızdan da ele alınabilmelerini sağlamalıyız.”

“Frank için neden kamu tarafından finanse edilen bir iş yaratmanız gerekiyor?”

Scholz, gösterilen dava hakkında “Frank almak istiyorsak ve onu almak istiyorsak,” dedi, o zaman halka açık bir iş teklifi yapmalısınız. İş Merkezi'nin şöyle diyebileceği bir teklif: “Arkadaşım, yarın sabah sabah 7'de oraya gidiyorsun”

Eğer reddederse, kesintiler vardır. Scholz, bir vatandaş fayda alıcısının bir iş teklifini reddettiğini kanıtlamanın tek yolu olduğunu söyledi. Ancak şirketler tespitle yükümlü olmamalı, ancak “bunu almalıyız”. Buna para harcamalısın, ama doğru olduğunu düşünüyor.

Merz burada işgücü piyasası politikasında belirleyici bir fark gördü. Merz, “Ortalama 2024'te 700.000 cevaplanmamış boş pozisyonumuz var.” Dedi. “Neden Frank için halka açık bir iş yaratmak zorundasın?” Ve “bu dağınık sistem” için daha fazla para harcayın.

“Muhalefet kalıyor,” dedi Merz. “Devlette ispat yükünü bırakmak bizi tam olarak bu sefalete götürüyor.”

Merz, vatandaşların parası terimini silmek istiyor

Merz, “Her şeyden önce, sanırım vatandaşların parası teriminin ortadan kalkması gerekiyor,” dedi. “Bu yanlış bir his veriyor.” Temel güvenlik veya yeni temel güvenlik anlamına gelmelidir. Frank vakası neredeyse klasik bir durumdur. Bunu kabul etmemelisin.

Scholz yanıtladı: “Hepimiz isme bağlı olmamalıyız.” Birlik ayrıca vatandaşların federalindeki ödeneğini de onayladı.

Merz, sendikanın arabuluculuk komitesindeki vatandaşların ödeneğinin kurallarını müzakere ettiğine dikkat çekti. Scholz, Merz'i yeni bir isim dışında, “sadece arkasında sıcak hava olduğunu” suçladı.

Merz ısrar etti: “İsim yanıltıcı.”

Jho