Yolsuzluk: Milletvekillerine rüşvet ve rüşvet için daha sert cezalar

activism

Member
Almanya Yeni paragraf

Milletvekillerine rüşvet ve yolsuzluk yapanlar gelecekte daha ağır şekilde cezalandırılacak



08:27 itibariyle| Okuma süresi: 2 dakika




Berlin-Mitte'deki Reichstag binası




Berlin-Mitte'deki Reichstag binası

Kaynak: AP/Christoph Soeder


WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraflar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Üç yıla kadar hapis veya para cezası: Milletvekillerine rüşvet veren veya kendisine bu şekilde rüşvet verilmesine izin veren herkes artık eskisinden daha ağır bir şekilde cezalandırılacak. Federal Meclis buna karar verdi. Trafik ışığı grupları ve AfD buna oy verdi.





DMilletvekillerine rüşvet ve yolsuzluk yapanlar, gelecekte daha ağır şekilde cezalandırılacak. Konumlarını ve görevlerinin prestijini, ücret karşılığında bakanlıklar üzerinde nüfuz sahibi olmak için kullanan milletvekilleri suç işliyor. Onlar ve müvekkilleri artık üç yıla kadar hapis veya para cezasıyla karşı karşıya. Bu aynı zamanda korona salgını sırasında yaşanan maske skandallarından da bir sonuç çıkarıyor.

Federal Meclis Perşembe akşamı trafik ışığı gruplarının ve AfD'nin oylarıyla ceza kanununa 108f (“kabul edilemez çıkar algısı”) paragrafını eklemeye karar verdi. Kuralları aynı zamanda eyalet parlamentoları ve Avrupa Parlamentosu üyelerinin yanı sıra uluslararası bir örgütün parlamenter asamblesi üyeleri için de geçerlidir. CDU/CSU parlamento grubu, bazı ifadeleri çok belirsiz bulduğu için oylamada çekimser kaldı.


ayrıca oku


Eski Şansölyelik Bakanı Bernd Schmidbauer (CDU), 9 Ocak 2017'de Bochum'daki (Kuzey Ren-Vestfalya) bölge mahkemesinde tanık ifadesini vermek üzere yapılacak çağrıyı bekliyor.  Efsanevi eski ajan Mauss'a karşı açılan vergi davasının, Mauss'un misyonlarını finanse ettiğini iddia ettiği gizli bir fonla ilgili olduğu söyleniyor.  Fotoğraf: Bernd Thissen/dpa






Ceza kanunu daha önce yalnızca milletvekillerinin görev sürelerini yerine getirirken belirli davranışları (örneğin Federal Meclis'teki bir konuşma veya belirli bir oy verme davranışı) karşılığında para veya başka menfaatler almaları durumunda ceza öngörüyordu. Cezai sorumluluk artık parlamentodaki fiili çalışmayla hiçbir ilgisi olmayan davaları da kapsayacak şekilde genişletiliyor.

SPD, Yeşiller ve FDP, kendi inisiyatifleriyle öncelikle eski CSU temsilcilerinin maske skandallarına tepki gösterdi. Korona salgınının ilk aşamalarında devlet için maske anlaşmalarına aracılık ettiler ve bunun için milyonlar komisyon topladılar. Daha sonra rüşvet şüphesiyle soruşturuldu. Ancak mevcut hukuki durumda bundan dolayı cezalandırılmaları mümkün değildi. Trafik ışığı partileri bu nedenle koalisyon anlaşmasında yasayı sıkılaştırma konusunda anlaşmışlardı.